New York, Boston i el Telediario

Fototeca - 6021

Durant el matí de l’once de setembre de 2001, els germans Jules i Gedeon Naudet estaven treballant en un documental sobre un bomber novell de Nova York. El destí o la casualitat van voler que aquests dos germans passessin a la història per les imatges gravades de l’impacte del primer avió contra una de les torres del World Trade Center. Aquesta escena es va repetir a la televisió fins la sacietat perquè en certa manera, no hi havia cap altra mitjà de difusió.

Ahir la ciutat de Boston va patir un altra atemptat  terrorista, així qualificat pel propi president Obama, amb l’explosió de  dos artefactes, sembla ser que casolans, a la meta final de la marató local. Les imatges ens han arribat amb una immediatesa sorprenent, des de qualsevol angle, des de qualsevol perspectiva i des de diferents plataformes.  La notícia és viure el succés en temps real. És la força i el poder d’ Internet.

L’ once de setembre de 2001 mig món es va instal·lar davant el televisor o al costat de la ràdio per saber i conèixer més. Ahir mig món enviava piulades al twitter, missatges al mòbil,  e-mails, whats ups, reflexions als blogs etc. amb una immediatesa gairebé envejada per la televisió. Els ciutadans s’ha convertit en periodistes a peu de carrer i les imatges i les fotografies es “penjen” a internet amb agilitat. La informació és ara on-line.

M’ha sorprés però el tractament de la notícia per part dels mitjans de comunicació clàssics i concretament per part de la televisió pública espanyola. Estem en l’ època de la informació on-line, de la rapidesa i la immediatesa. La notícia no passa només de 3 a 3:30 sinó que passa en qualsevol moment i en qualsevol lloc. Per tant, el format clàssic de telediari està mort, li manca agilitat o li cal una profunda reestructuració. Els directius de TVE haurien de reflexionar sobre el què va passar ahir. Les xarxes socials i internet s’han cruspit el Telediario.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s